Salát z grilované zeleniny

128
- reklama -

Suroviny
6 osob

200 g červené papriky
200 g žluté papriky
400 g cukety
400 g lilku
150 g jarní cibulky
150 g zelených oliv
250 g čerstvého sýra (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
2 lžíce Podravka Natur (přísada do jídel)
50 ml extra panenského olivového oleje
100 g Ajvaru ostrého
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka, cibulku překrojíme napůl.

  2. Všechnu nakrájenou zeleninu poklademe na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujeme doměkka.

  3. Zeleninu vyjmeme, necháme lehce vychladnout a dáme ji do misky s pokličkou.

  4. Přidáme scezěné olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, koření Podravka Natur, zakapeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Necháme několik minut odstát.

  5. Přidáme ostrý Ajvar a posypeme nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promícháme a ihned podáváme.
    Servírování: Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Rada: Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.