Suroviny
6 osob
- 200 g červené papriky
- 200 g žluté papriky
- 400 g cukety
- 400 g lilku
- 150 g jarní cibulky
- 150 g zelených oliv
- 250 g čerstvého sýra (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
- 2 lžíce Podravka Natur (přísada do jídel)
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 100 g Ajvaru ostrého
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka, cibulku překrojíme napůl.
-
Všechnu nakrájenou zeleninu poklademe na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujeme doměkka.
-
Zeleninu vyjmeme, necháme lehce vychladnout a dáme ji do misky s pokličkou.
-
Přidáme scezěné olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, koření Podravka Natur, zakapeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Necháme několik minut odstát.
-
Přidáme ostrý Ajvar a posypeme nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promícháme a ihned podáváme.
Servírování: Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Rada: Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.