- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g vařených fialových brambor – oloupaných
- 120 g salátové okurky
- 120 g rajčat
- 80 g červené papriky
- 50 g cibule
- 120 g bílého sýru balkánského typu
- 1 lžíce oleje
- pepř mletý
- sůl – pozor na slanost sýru!
Postup přípravy receptu
-
Vychladlé vařené brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky nebo plátky.
-
Omytou, očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy k bramborám.
Sýr buď pokrájíme na malé kostičky nebo rozdrobíme mezi prsty, případně ho hrubě nastrouháme.
-
Vše zakápneme olejem, opepříme a mírně osolíme. Pokud jsme vařili brambory v osolené vodě, nemusíme někdy ani salát solit, protože sýr je slaný dost a po jeho přidání a vmíchání do salátu to bude možná stačit.
-
Salát podáváme jako přílohu ke smaženému nebo grilovanému masu nebo samostatně jako lehkou večeři nebo svačinu.
Kuchař: recepty73