Salát z fenyklu, červené řepy a pomeranče

64
- reklama -

Suroviny

2 upečené (nebo uvařené) červené řepy
1/2 bulvy fenyklu
1 pomeranč
šťávu z 1/2 citronu
1 lžička medu
1 malá cibule
3 lžíce olivového (nebo jiného) oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, stejně tak fenykl a cibuli (může být i červená). Pomeranč oloupejte, zbavte bílé dužiny a také pokrájejte na tenké plátky – šťávu zachyťte do misky.


    Zobrazit celý recept

  2. Opatrně promíchejte (pozor, řepa barví), posolte.

  3. Do misky se zbytkem pomerančové šťávy přidejte i šťávu z citronu, olej, lžičku medu, prošlehejte a zálivkou polijte připravený salát. Pár zakroucení pepřovým mlýnkem neuškodí.

  4. Nechte vychladit.