- reklama -
Suroviny
- čočka beluga (černá čočka)
- cherry rajčata
- červená cibule
- lkoriandr
- sýr Halloumi
- olivový olej
- citrón
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme čočku dle návodu. Většinou vaříme cca 30 minut v poměru 1:2 (čočka:voda).
-
Vychladnutou čočku smícháme s pokrájenými rajčaty, cibulí (já ji ještě předem spařím, aby nebyla tak palčivá), cca lžící olivového oleje a šťávou z půlky citrónu. Osolíme dle chuti, popepříme. Přidáme natrhaný koriandr.
-
Sýr halloumi opečeme na grilu nebo na pánvi. Podáváme se salátem na plátky anebo pokrájený na kostičky.
Poznámka od kuchařky
Sýr halloumi je kyperský ovčí a kravský sýr. Přirovnala bych ho asi k jadelu.
Kuchařka: Vanilka