Salát z čočky beluga, rajčat a sýra halloumi

63
- reklama -

Suroviny

čočka beluga (černá čočka)
cherry rajčata
červená cibule
lkoriandr
sýr Halloumi
olivový olej
citrón
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme čočku dle návodu. Většinou vaříme cca 30 minut v poměru 1:2 (čočka:voda).


    Zobrazit celý recept

  2. Vychladnutou čočku smícháme s pokrájenými rajčaty, cibulí (já ji ještě předem spařím, aby nebyla tak palčivá), cca lžící olivového oleje a šťávou z půlky citrónu. Osolíme dle chuti, popepříme. Přidáme natrhaný koriandr.

  3. Sýr halloumi opečeme na grilu nebo na pánvi. Podáváme se salátem na plátky anebo pokrájený na kostičky.

Poznámka od kuchařky

Sýr halloumi je kyperský ovčí a kravský sýr. Přirovnala bych ho asi k jadelu.