- reklama -
Suroviny
2 porce
- 150 g čočky
- 1 balení Tofu (já měla natural, ale i bylinkové nebo uzené by určitě bylo vhodné taky)
- 1 cibule
- Na zálivku:
- 2 dcl vody
- 2-3 lžičky cukru
- 2-3 lžičky soli
- 2 lžičky hořčice
- lžičku kari
- 2 lžičky vinného octa
- hrst kopru nebo jakýchkoli bylinek
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme čočku do měkka (tak, ať se nám vyvaří veškerá voda), mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a tofu, dáme do mísy a zalijeme zálivkou (smíchanou z uvedených surovin) a necháme marinovat.
-
Až je čočka uvařená, necháme ji vystydnout a přidáme do mísy k ostatním surovinám. Pořádně promícháme, případně dochutíme octem či solí, posypeme koprem nebo jinými bylinkami a podáváme.
Kuchařka: blikni