
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 400 g cizrny – konzerva
- 2 vařená vejce
- 2 střední rajčata
- 1 – 2 naťové cibulky
- 1/2 cukety – nebo 3 žampiony
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- kečup
- hořčice
- sůl
- pepř
- slátové koření nebo bylinky podle chuti
- sýr
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si na oleji osmažíme cuketu nakrájenou na kostky-jen aby byla křupavá na zkus-osolíme- já dala trochu grilovacího koření, ale záleží na chuti. Necháme vychladnout.
-
Do misky dáme scezenou cizrnu, nakrájená rajčata, vejce a cibulku a vystydlou cuketu.
-
Do smetany vmícháme kečup a hořčici podle chuti, vše smícháme, osolíme, opepříme a přidáme buď salátové koření nebo bylinky podle své chuti.
-
Dáme vychladit. Při podávání ještě posypeme natí z cibulky a nastrouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s opečeným toustovým chlebem nebo jiným pečivem.
Kuchařka: mysulka