
- reklama -
Suroviny
- 1/2 menší hlávky čínského zelí – nakrájet na nudličky
- 1 cibule – nakrájet na drobno
- 2 rajčata – nakrájet na osminky
- 1/2 salátové okurky – nakrájet na kostičky
- 1 čerstvá paprika – nakrájet na proužky (pro barvu je lépe 1/2 zelené + 1/2 červené, příp. žluté)
- 1 mrkev menší – nastrouhat na velké slzičce
- sůl podle chuti
- Zálivka:
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL octa
- 1 PL cukru
- NEBO
- tatarská omáčka – množství podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu dát do mísy a opatrně smíchat.
-
Zalít zálivkou z oleje, octa a cukru nebo tatarskou omáčkou.
-
Vše opatrně promíchat a dát vychladit.
-
Konzumovat jako salát, v případě použití tatarky jako sytou večeři s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Je možno míchat jakoukoliv zeleninu podle vlastní chuti.
Doplnění: PL = polévková lžíce
Kuchařka: Nadja









