Salát z chřestu s jogurtovou zálivkou

84
- reklama -

Suroviny

1/2 kg bílého chřestu
1/2 kg mladého zeleného chřestu
sůl
lžičku cukru
lžíci másla
200 g žampionů
červenou cibuli
2 lžíce sherry octa
3-4 lžíce oleje
bílý pepř
6 lžic jogurtu
2 lžíce sekané pažitky
řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 minut. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového odvaru, osolíme, opepříme, nalijeme na chřest, přidáme jemně nakrájenou cibuli, promícháme. Chřest a půlky sterilovaných žampionů upravíme na talíře.

  3. Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Zdobíme řeřichou nebo jinými zelenými bylinkami.