Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem

61
- reklama -

Suroviny

1/2 menší hlávky červeného zelí
3 mandarinky
2 -3 jablka
krémové pomerančové balsamico
velká hrst vlašských ořechů
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme nebo nakrouháme ( použila jsem mandolinu ) na jemné proužky. Mírně ho prosolíme a necháme cca 30 minut trochu změknout.
    Jestli jsme dali víc soli, než by v salátu bylo třeba, zelí propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Mandarinky oloupeme, pokud možno zbavíme co nejvíc bílých částí a nakrájíme je.
    Jablka oloupeme ( můžeme ale nechat neoloupané ) a nakrájíme na kostičky.

  3. Ovoce přidáme do mísy k zelí, ochutíme balsamicem a trochou pepře.
    Salát rozdělíme na misky a posypeme vlašskými ořechy, které jsme mírně opražili na suché pánvičce.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: magazín Albert – mírně upraveno