- reklama -
Suroviny
- 1/2 menší hlávky červeného zelí
- 3 mandarinky
- 2 -3 jablka
- krémové pomerančové balsamico
- velká hrst vlašských ořechů
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme nebo nakrouháme ( použila jsem mandolinu ) na jemné proužky. Mírně ho prosolíme a necháme cca 30 minut trochu změknout.
Jestli jsme dali víc soli, než by v salátu bylo třeba, zelí propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. -
Mandarinky oloupeme, pokud možno zbavíme co nejvíc bílých částí a nakrájíme je.
Jablka oloupeme ( můžeme ale nechat neoloupané ) a nakrájíme na kostičky. -
Ovoce přidáme do mísy k zelí, ochutíme balsamicem a trochou pepře.
Salát rozdělíme na misky a posypeme vlašskými ořechy, které jsme mírně opražili na suché pánvičce.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: magazín Albert – mírně upraveno
Kuchařka: maris