Salát z červeného zelí s brusinkami

52
- reklama -

Suroviny

500 g červeného zelí (čistá hmotnost)
150 g brusinkového kompotu
250 g jablek
7O g medu
citrónová šťáva
med
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme med rozmíchaný s citrónovou šťávou, brusinky a dobře promícháme, případně chuť ještě doladíme dalším medem nebo citrónem.

  3. Poslední ingredienci tvoří oloupané a na nudličky nakrájené jablko. A je hotovo!

  4. Salát necháme před podáním proležet – klidně i den, dva.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin je orientační. Recept jsem našla ve více jak 10 let starém časopisu Albert, kde tento salátek prezentují jako vídeňskou specialitu a podávají ho jako předkrm. My jsme ho měli ke svatoštěpánské večeři jako přílohu ke studené kuřecí roládě s játrovou náplní.