Salát z červené řepy za syrova

139
- reklama -

Suroviny

3 bulvy červené řepy (středně velké)
3 jablka (větší)
3 mrkve
1/2 celeru
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce slunečnicového semínka
šťáva z jednoho citronu
1 kelímek zakysané smetany (200g)
trochu soli
trochu mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu a ovoce očistíme, oloupeme, jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, ostatní zeleninu na jemném slzičkovém struhadle (pro zachování vitamínů je lépe použít nerez).

  2. Přidáme všechny další uvedené suroviny,vše v míse dobře promícháme a necháme v lednici v uzavřené nádobě uležet nejlépe do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Slunečnicové semínko používám velice často do různých jídel a pečiva, zkusila jsem i tady do salátu. Přes noc semínko hezky nabobtnalo a salátu dodalo zajímavou chuť. Zakysanky se můžou dát i 2kelímky, ale my jsme chtěli trošku hutnější konzistenci. Měl to být původně salát k uzenému vepřovému jazyku, který jsem ovšem ráno marně hledala v lednici. Tak alespoň já jsem dnes jedla zdravě:-)