
- reklama -
Suroviny
- 3 bulvy červené řepy (středně velké)
- 3 jablka (větší)
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce slunečnicového semínka
- šťáva z jednoho citronu
- 1 kelímek zakysané smetany (200g)
- trochu soli
- trochu mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu a ovoce očistíme, oloupeme, jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, ostatní zeleninu na jemném slzičkovém struhadle (pro zachování vitamínů je lépe použít nerez).
-
Přidáme všechny další uvedené suroviny,vše v míse dobře promícháme a necháme v lednici v uzavřené nádobě uležet nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Slunečnicové semínko používám velice často do různých jídel a pečiva, zkusila jsem i tady do salátu. Přes noc semínko hezky nabobtnalo a salátu dodalo zajímavou chuť. Zakysanky se můžou dát i 2kelímky, ale my jsme chtěli trošku hutnější konzistenci. Měl to být původně salát k uzenému vepřovému jazyku, který jsem ovšem ráno marně hledala v lednici. Tak alespoň já jsem dnes jedla zdravě:-)
Kuchařka: Anna Kocikova









