Salát z červené řepy s pomerančem a brusinkami

72
- reklama -

Suroviny

2 středně velké bulvy červené řepy
1 mrkev
2 pomeranče
5 polévkových lžic brusinkového kompotu (červený rybíz alá brusinky)
4 polévkové lžíce sušených brusinek
1 polévková lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně opláchneme, jeden oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, z druhého vytlačíme šťávu.

  2. Syrovou řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle (nejlépe z nerezu, nebo umělé hmoty), dáme do mísy, přidáme nakrájený pomeranč, vytlačenou šťávu a všechny ostatní uvedené suroviny.

  3. Všechno dobře promícháme a necháme nejlépe do druhého dne v uzavřené nádobě v lednici uležet.

Poznámka od kuchařky

Takto připravený salát je velice chutný, sušené brusinky přes noc hezky nasají a společně s nakrájeným pomerančem vytvoří krásně pikantní chuť jinak celkem mdlé, ale zdravé syrové řepy. Improvizaci se meze nekladou a někdy není na škodu si takto zamlsat:-)