
- reklama -
Suroviny
- 2 středně velké bulvy červené řepy
- 1 mrkev
- 2 pomeranče
- 5 polévkových lžic brusinkového kompotu (červený rybíz alá brusinky)
- 4 polévkové lžíce sušených brusinek
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče důkladně opláchneme, jeden oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, z druhého vytlačíme šťávu.
-
Syrovou řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle (nejlépe z nerezu, nebo umělé hmoty), dáme do mísy, přidáme nakrájený pomeranč, vytlačenou šťávu a všechny ostatní uvedené suroviny.
-
Všechno dobře promícháme a necháme nejlépe do druhého dne v uzavřené nádobě v lednici uležet.
Poznámka od kuchařky
Takto připravený salát je velice chutný, sušené brusinky přes noc hezky nasají a společně s nakrájeným pomerančem vytvoří krásně pikantní chuť jinak celkem mdlé, ale zdravé syrové řepy. Improvizaci se meze nekladou a někdy není na škodu si takto zamlsat:-)
Kuchařka: Anna Kocikova









