- reklama -
Suroviny
- 700 g červené řepy
- 250 g mrkve
- 250 g mražené kukuřice
- sůl
- pepř
- 150 g zakysané smetany
- citronová šťáva
- (množství surovin je orientační)
Postup přípravy receptu
-
Cviklu (červenou řepu) umyjeme, dáme variť. Keď je mäkká, schladíme a okamžite pod prúdom studenej vody zlúpneme šupu. Ide to rýchlo a ľahko a nesfarbí nám to ani ruky. Dočistíme nožom, pokrájame, ja som použila „kolečko na brambory“.
-
Mrkvu očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do slanej vody. Keď je uvarená, vsypeme mrazenú kukuricu, prehrejeme a scedíme.
-
V mise premiešame repu, mrkvu, kukuricu, zakvapneme citrónom, okoreníme, osolíme.
-
Premiešame s kyslou smotanou, dáme do chladničky schladiť a odstáť.
Poznámka od kuchařky
Kto ráta kalórie, pridá biely jogurt namiesto smotany.
Kuchař: magdalenka