
- reklama -
Suroviny
- 2 červené řepy (průměrná velikost)
- 3 menší jablka
- šťáva z poloviny citrónu
- sůl dle chuti
- med (nebo cukr) dle chuti
- pepř černý (nebo bílý)
- cca 150 g bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Červenú repu (surovú) a jablká očistíme, na hrubo nastrúhame.
-
Pokvapkáme citrónom, osolíme, osladíme, okoreníme, primiešame jogurt – množstvo podľa chute.
-
Necháme odstáť v chlade. (Šalát púšťa ešte šťavu.)
-
Pri čistení repy používam jednorázové rukavice, ak robím väčšie množstvo, strúham pomocou robota.
Poznámka od kuchařky
Poznámka: Červená repa – tepelne neupravená – niekedy môže mať laxatívne účinky!!!
Kuchař: magdalenka









