Salát z červené řepy s jablky

163
- reklama -

Suroviny

2 červené řepy (průměrná velikost)
3 menší jablka
šťáva z poloviny citrónu
sůl dle chuti
med (nebo cukr) dle chuti
pepř černý (nebo bílý)
cca 150 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Červenú repu (surovú) a jablká očistíme, na hrubo nastrúhame.

  2. Pokvapkáme citrónom, osolíme, osladíme, okoreníme, primiešame jogurt – množstvo podľa chute.

  3. Necháme odstáť v chlade. (Šalát púšťa ešte šťavu.)

  4. Pri čistení repy používam jednorázové rukavice, ak robím väčšie množstvo, strúham pomocou robota.

Poznámka od kuchařky

Poznámka: Červená repa – tepelne neupravená – niekedy môže mať laxatívne účinky!!!