
- reklama -
Suroviny
- červená řepa (1 velká nebo 2 menší)
- 2-3 hrsti rukoly
- 1 pomeranč (polovička grepu)
- pečivo (starší, pokrájené na kostky)
- 1-2 stroužky česneku
- trochu oleje
- Zálivka:
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce oleje
- sůl
- citrónová šťáva
- pepř
- 1 lžíce teplé vody
Postup přípravy receptu
-
Surovú repu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.
-
Rukolu umyjeme a osušíme.
-
Pomaranč očistíme, mesiačiky pokrájame na malé kúsky.
-
Pečivo pokrájané na kocky osmažíme na troche oleja, ku koncu pridáme pretlačený cesnak (môžeme vynechať).
-
Na zálievku zmiešame horčicu, med, olej, pridáme citrón, miešame a zriedime trochou vody. Osolíme a pridáme korenie.
-
Zmiešame nastrúhanú surovú repu, pomaranč a rukolu, prelejeme zálievkou a pridáme osmažené kocky pečiva. Okamžite servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Kto nemá rád rukolu, môže použiť napr. baby špenát. Je to chutné aj s grepom.
Kuchař: magdalenka