Salát z červené řepy, rukoly a pomeranče

71
- reklama -

Suroviny

červená řepa (1 velká nebo 2 menší)
2-3 hrsti rukoly
1 pomeranč (polovička grepu)
pečivo (starší, pokrájené na kostky)
1-2 stroužky česneku
trochu oleje
Zálivka:
2 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžíce oleje
sůl
citrónová šťáva
pepř
1 lžíce teplé vody

Postup přípravy receptu

  1. Surovú repu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Rukolu umyjeme a osušíme.

  3. Pomaranč očistíme, mesiačiky pokrájame na malé kúsky.

  4. Pečivo pokrájané na kocky osmažíme na troche oleja, ku koncu pridáme pretlačený cesnak (môžeme vynechať).

  5. Na zálievku zmiešame horčicu, med, olej, pridáme citrón, miešame a zriedime trochou vody. Osolíme a pridáme korenie.

  6. Zmiešame nastrúhanú surovú repu, pomaranč a rukolu, prelejeme zálievkou a pridáme osmažené kocky pečiva. Okamžite servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Kto nemá rád rukolu, môže použiť napr. baby špenát. Je to chutné aj s grepom.