
- reklama -
Suroviny
- 250 g červené řepy – předvařené
- 1/2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 červená cibule – podélně rozkrojíme a napříč nakrájíme na tenké plátky
- 2 lžíce strouhaného křenu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Křen nastrouháme na jemném struhadle. Červenou řepu nakrájíme na klínky nebo plátky a rozložíme na talíř. Cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na jemné plátky.
-
Smícháme hořčici s olejem, pepřem a solí. Dobře prošleháme, aby vznikla kompaktní hmota.
-
Přes rozloženou řepu nasypeme nakrájenou cibuli, pak posypeme strouhaným křenem a zakapeme dresinkem.
Poznámka od kuchařky
Trvá to asi 10 minut, když budete řepu vařit, tak přidejte určitě hodinu navíc. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/salat-z-cervene-repy…
Kuchař: mojetara