Salát z čerstvého špenátu s vejci

48
- reklama -

Suroviny

250 g čerstvého listového špenátu
5 vajec (natvrdo)
10 listov medvědího česneku (nebo 3 stroužky normálního)
250 ml bílého jogurtu (alebo kysaná smetana)
sůl
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy dobre umyjeme, odstránime stopky a pokrájame na cca 1 cm prúžky, medvedí cesnak tak isto. Vajíčka uvaríme, olúpeme a nakrájame. Všetko premiešame s jogurtovou zálievkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Zálievka:
    Jogurt (kyslú smotanu) osolíme, opepříme (príp. pretlačíme do neho strúčiky cesnaku). Dnes som použila cesnak kuchynský, medvedí cesnak síce trčí zo snehu, ale nemala som energiu ísť ho natrhať.

Poznámka od kuchařky

Podávame s pečivom samostatne, príp. ako prílohu.