- reklama -
Suroviny
- 250 g čerstvého listového špenátu
- 5 vajec (natvrdo)
- 10 listov medvědího česneku (nebo 3 stroužky normálního)
- 250 ml bílého jogurtu (alebo kysaná smetana)
- sůl
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Špenátové listy dobre umyjeme, odstránime stopky a pokrájame na cca 1 cm prúžky, medvedí cesnak tak isto. Vajíčka uvaríme, olúpeme a nakrájame. Všetko premiešame s jogurtovou zálievkou.
-
Zálievka:
Jogurt (kyslú smotanu) osolíme, opepříme (príp. pretlačíme do neho strúčiky cesnaku). Dnes som použila cesnak kuchynský, medvedí cesnak síce trčí zo snehu, ale nemala som energiu ísť ho natrhať.
Poznámka od kuchařky
Podávame s pečivom samostatne, príp. ako prílohu.
Kuchař: magdalenka