Salát z bílé ředkve s mořskými řasami

48
- reklama -

Suroviny

bílá ředkev
sušené mořské řasy Sea Spaghetti
klíčky mungo
česnekové výhonky
listy červené řepy Red Chard
vejce vařená natvrdo
zálivka
3 lžíce oleje z praženého sezamu
3 lžíce rýžového octa
1 lžíce medu
šťáva z jednoho citrónu
2 lžíce čerstvé zázvorové šťávy
3 lžíce sójové omáčky
(sůl)

Postup přípravy receptu

  1. Řasy zalijte vlažnou vodou a nechte asi 30 min. bobtnat. Sceďte. Můžete použít i jiné řasy např. wakame, lettuce, dulse, nori.


    Zobrazit celý recept

  2. Suroviny na zálivku prošlehejte. Případně osolte.

  3. Ředkev oloupejte, nastrouhejte na tenké plátky a naaranžujte na talíř. Přidejte výhonky, klíčky, listy červené řepy a vejce natvrdo nakrájené na 1/4. Vejce můžete vynechat. Zeleninu ochuťte zálivkou. Nechte tak 10 min stát, ředkev pustí tekutinu a chutě se prolnou.

Poznámka od kuchařky

Čerstvou zázvorovou šťávu získáte nastrouháním zázvoru a vymačkání přes utěrku (gázu) nebo síto. Klíčky můžete použít i jiné, třeba dlouhé mungo (vyobrazené jsou mungo baby), čočky, vojtěšky nebo řeřichu.