
- reklama -
Suroviny
    
- 2 menší batáty
- 2 banány
- 1 červená paprika
- 2 krajíce staršího chleba
- pepř
- sůl
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- Dressing:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce pažitky
Postup přípravy receptu
- 
Batáty nakrájame na malé kocôčky a krátko v trošičke vody povaríme, cca 5 minút. Scedíme a necháme vychladnúť. 
- 
Na masle restujeme 2 min na maličké kocky nakrájanú papriku, prelisovaný cesnak a lyžicu citrónovej šťavy. 
- 
Pridáme na kolieska narezané banány a opäť za stáleho miešania restujeme 1 minútu. Dierovanou naberačkou vyberieme papriku s banánmi a pridáme ich k batátu. 
- 
Do výpeku vložíme na kocky nakrájaný chlieb a opečieme. 
- 
Prísady na dressing dáme do hrnčeka a zohrejeme len toľko, kým sa med nerozpustí. Dressing vlejeme k šalátu. Premiešame. 
- 
Nakoniec vmiešame pažitku, necháme prechladnúť a na tanieri posypeme šalát krutónkami. 
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy „Zaostrené na postavu“.
            Kuchařka: tejaja
        
 
            