
- reklama -
Suroviny
- 1 kg loupaných batátů
- 3 lžíce olivového oleje
- 10 nasekaných stroužků česneku
- 1 cibule jemně nasekaná
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 šálek pražených arašídů
- nasekané bylinky (pažitka, kopr, petrželová nať)
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C.
-
Batáty nakrájíme na větší kusy a v zapékací míse je promícháme s polovinou oleje a česnekem.
Osolíme a opepříme. -
Vložíme je na 1 hod. do trouby.
Potom troubu vypneme a udržujeme je v teple. -
Smícháme cibuli a bylinky a tuto směs přisypeme k batátům.
-
Zbývající olej smícháme s octem a pokapeme jím batáty.
-
Nakonec nasypeme arašídy, dochutíme solí a pepřem, promícháme a můžeme podávat.
Kuchařka: HankaPu









