Salát z barevných rajčat s bylinkami

46
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 zelené rajče
1 žluté rajče
1 soudkovité červené rajče
několik lístků čerstvé máty
pažitka
nastrouhaná kúra z poloviny citronu
1 KL umeocta
sůl, čerstvě mletý pepř
volitelně cáknutí olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do cedníčku, posolíme a necháme okapat tekutinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pažitku a mátu nasekáme najemno a promícháme se strouhanou citronovou kúrou, trochu promneme a necháme pár minutek v mističce, aby se spojily chutě.

  3. Okapaná rajčata smícháme s bylinkami a Umeoctem, dáme do servírovací misky, lehce opepříme a dle chuti zakápneme olivovým olejem.

Poznámka od kuchařky

Barevná rajčátka jsou skvělá věc…nejen to hezky vypadá, ale i moc dobře chutná – kupodivu není rajče jako rajče…