- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1 zelené rajče
- 1 žluté rajče
- 1 soudkovité červené rajče
- několik lístků čerstvé máty
- pažitka
- nastrouhaná kúra z poloviny citronu
- 1 KL umeocta
- sůl, čerstvě mletý pepř
- volitelně cáknutí olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do cedníčku, posolíme a necháme okapat tekutinu.
-
Pažitku a mátu nasekáme najemno a promícháme se strouhanou citronovou kúrou, trochu promneme a necháme pár minutek v mističce, aby se spojily chutě.
-
Okapaná rajčata smícháme s bylinkami a Umeoctem, dáme do servírovací misky, lehce opepříme a dle chuti zakápneme olivovým olejem.
Poznámka od kuchařky
Barevná rajčátka jsou skvělá věc…nejen to hezky vypadá, ale i moc dobře chutná – kupodivu není rajče jako rajče…
Kuchařka: Eja57