
- reklama -
Suroviny
- hrst červených fazolí (nebo scezená konzerva)
- hrst bílých fazolí (nebo scetená konzerva)
- hrst zelených fazolek
- 2 stroužky česneku
- 1 zakysaná smetana
- 8 lžic olivového oleje
- citronová šťáva z 1 citrónu
- 1-2 lžičky soli
- 2 špetky cukru
- nadrobno nasekaná petrželka
- 1/2 lžičky pepře
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme, necháme nabobtnat, uvaříme doměkka (každé zvlášť) a scedíme nebo – použijeme-li konzervované – pouze scedíme.
-
Zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a přidáme k fazolím.
-
Vše promícháme s jemně nasekaným česnekem, necháme vychladnout a potom smícháme se zálivkou, kterou jsme připravili prošleháním zakysané smetany, olivového oleje, citrónové šťávy, soli, sekané petrželky, cukru, pepře a chilli.
-
Podáváme dobře vychlazené.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z knihy „Kuchyně USA“, ovšem je doplněný o cukr do zálivky a česnek.
Kuchařka: Eliza