Salát tří fazolí

65
- reklama -

Suroviny

hrst červených fazolí (nebo scezená konzerva)
hrst bílých fazolí (nebo scetená konzerva)
hrst zelených fazolek
2 stroužky česneku
1 zakysaná smetana
8 lžic olivového oleje
citronová šťáva z 1 citrónu
1-2 lžičky soli
2 špetky cukru
nadrobno nasekaná petrželka
1/2 lžičky pepře
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme, necháme nabobtnat, uvaříme doměkka (každé zvlášť) a scedíme nebo – použijeme-li konzervované – pouze scedíme.

  2. Zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a přidáme k fazolím.

  3. Vše promícháme s jemně nasekaným česnekem, necháme vychladnout a potom smícháme se zálivkou, kterou jsme připravili prošleháním zakysané smetany, olivového oleje, citrónové šťávy, soli, sekané petrželky, cukru, pepře a chilli.

  4. Podáváme dobře vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Recept pochází z knihy „Kuchyně USA“, ovšem je doplněný o cukr do zálivky a česnek.