
- reklama -
Suroviny
    
- ledový salát
- 1 červená cibule
- 150 g žampionů
- máslo
- 50 g kozího sýra nebo Fety
- 100-150 g zakysané smetany
- 1 lžíce vody
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
- 
Ledový salát opláchneme a natrháme na větší kousky. 
- 
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. 
- 
Houby očistíme, pokrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi, dokud se nevypaří většina vody. 
- 
Pak přidáme trochu másla na kterém houby osmahneme společně s polovinou pokrájené cibule a ochutíme solí a pepřem. 
- 
Kozí sýr nebo fetu rozmixujeme s kysanou smetanou, vodou a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. 
- 
Salátové listy narovnáme na talíř, přelijeme sýrovým krémem, přidáme osmažené žampiony s cibulí a dozdobíme zbylými kolečky syrové cibule. Podáváme s bagetou jako hlavní chod nebo samotně jako přílohu. 
Poznámka od kuchařky
            Kuchařka: Lucasinka
        
 
            