- reklama -
Suroviny
- Salát:
- čínské zelí
- cherry rajčátka
- bílá část pórku
- čerstvá paprika
- salátová okurka
- sýr Eidam
- vařená vejce
- Dresink:
- 220 g majonézy
- 1 PL sladkého kečupu
- 2 KL plnotučné hořčice
- 1/2 KL sladké mleté papriky
- granulovaný česnek (podle chuti)
- 3 PL sladkokyselý nálev z okurek
- sůl
- pepř
- koření grilovaná zelenina (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Salát: zeleninu nakrájíme a promícháme. Rozdělíme do misek, na každou porci dáme na kostičky nakrájený sýr, rozkrojené vejce, které přelijeme dresinkem.
-
Dresink: majonézu, hořčici, kečup a sladkou papriku do hladka vymícháme. Podle hustoty přidáme okurkový nálev. Osolíme, opepříme přidáme česnek a podle chuti okořeníme.
-
Dáme odležet do chladničky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Recept na salát mám od své sestřenice ze Švýcarska. Na dresink mi vozí speciální koření, vždy když mi dojde používám naše koření na grilování zeleniny, má podobné složení.
Množství zeleniny je odvozeno podle počtu strávníků
Kuchařka: Bahula