
Suroviny
- 4-5 sušených rajčat v oleji
- 1-2 stroužky česneku
- 2 PL balzamikového octa
- 2 PL olivového oleje
- 2 velké hrsti salátu (polníček, řeřicha nebo ledový salát)
- 6 proužků ostré nakládáné papriky
- 6-8 plátků anglické slaniny
- 3 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Sušená rajčata necháme okapat a pokrájíme najemno. Česnek utřeme se solí. Salát dobře omyjeme.
-
Plátky slaniny opražíme nasucho na pánvi. Vejce uvaříme natvrdo můžou být uvařená i naměkko.
-
V menší misce promícháme najemno pokrájená sušená rajčata, česnek, balzamikový ocet a olivový olej. Omytý a okapaný salát dáme do mísy, na něj rozdělíme proužky ostrých naložených paprik a plátky opražené slaniny.
-
Vše přelijeme ochuceným olejem s rajčaty, octem a česnekem. Navrch dáme uvařená přepůlená uvařená vejce. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Druhá varianta:
Místo vajíčka a slaniny můžeme do salátu dát kuřecí maso, nakrájené na proužky, orestované na oleji a na plátcích česneku. Salát nakonec posypeme opraženými, slunečnicovými semínky.