Salát se slaninou, polníčkem, sušenými rajčaty a vejci

72
- reklama -

Suroviny

4-5 sušených rajčat v oleji
1-2 stroužky česneku
2 PL balzamikového octa
2 PL olivového oleje
2 velké hrsti salátu (polníček, řeřicha nebo ledový salát)
6 proužků ostré nakládáné papriky
6-8 plátků anglické slaniny
3 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušená rajčata necháme okapat a pokrájíme najemno. Česnek utřeme se solí. Salát dobře omyjeme.

  2. Plátky slaniny opražíme nasucho na pánvi. Vejce uvaříme natvrdo můžou být uvařená i naměkko.

  3. V menší misce promícháme najemno pokrájená sušená rajčata, česnek, balzamikový ocet a olivový olej. Omytý a okapaný salát dáme do mísy, na něj rozdělíme proužky ostrých naložených paprik a plátky opražené slaniny.

  4. Vše přelijeme ochuceným olejem s rajčaty, octem a česnekem. Navrch dáme uvařená přepůlená uvařená vejce. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Druhá varianta:

Místo vajíčka a slaniny můžeme do salátu dát kuřecí maso, nakrájené na proužky, orestované na oleji a na plátcích česneku. Salát nakonec posypeme opraženými, slunečnicovými semínky.