
- reklama -
Suroviny
- vykostěné maso z uzené makrely
- cherry rajčátka
- rajčata naložená v oleji
- salátová okurka
- ledový salát
- jarní cibulka
- vejce uvařená na tvrdo nebo na hniličku
- zálivka:
- 3 lžíce oleje z rajčat
- plná lžička steakové hořčice
- plná lžička majonézy
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
-
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.
-
Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou vyšleháme jemný dresink. Všechnu zeleninu dáme do misky, nahoru přidáme makrelu a vejce a vše pokapeme dresinkem.
-
Makrela i dresink mají výraznou chuť, tak není třeba nechávat salát odležet. Můžeme podávat ihned, třeba s křupavým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Záměrně neuvádím množství zeleniny, každý si ho upraví podle svých chutí.
Kuchařka: mika59