
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g barevných těstovin (např. Safoco)
- 250 g tuňáka z konzervy v pikantním oleji
- 200 g zelených fazolových lusků
- 100 g zelených oliv plněných paprikou
- 100 g černých oliv bez pecek
- 3 větší rajčata
- 1 ledový salát
- olivový olej
- pepř
- sůl
- Zálivka:
- olivový olej
- hořčice (jakou máte rádi)
- ocet
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje.
-
Fazolové lusky si taky uvaříme v mírně osolené vodě. Až je uvařeno, tak scedíme a necháme okapat.
-
Ledový salát omyjeme a natrháme nebo nakrájíme na kousky do připravené mísy.
-
Spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k ledovému salátu. Z konzervy s tuňákem vylijeme olej.
-
Tuňáka, těstoviny, fazolky a olivy přidáme do mísy k salátu a rajčatům. Osolíme, opepříme a opatrně všechno promícháme. Před podáním salát přelijeme zálivkou.
-
Zálivka:
Olivový olej, asi 5 lžic, 2 lžičky hořčice, 1 lžíci octa, sůl a pepř smícháme dohromady a popřípadě můžeme přidat trošku cukru, pokud se to bude zdát kyselé.
Kuchařka: Sanynka