
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 50 g těstovin – tarhoňa
- 250 g hokaido
- olej
- oůl
- čerstvě mletý pepř
- Zálivka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 0,5 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce najemno pokrájené červené cibule
- 1 lžička sušeného estragonu
- 1 lžička tekutého medu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- sušená chilli paprička
- sůl
- Navíc:
- polníček
- ¼ avokáda
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny tarhoňa uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte okapat.
-
Dýni nakrájejte na kostky, promíchejte asi tak se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby při 200 °C, dokud dýně nezměkne.
-
V misce prošlehejte ingredience na zálivku. Přidejte těstoviny, promíchejte a nechte v lednici odpočívat.
-
Upečenou dýni nechte trochu zchladnout. Přidejte k těstovinám.
-
Na talíř rozprostřete polníček, doprostřed vložte těstoviny, posypte pokrájeným avokádem a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/
Kuchařka: Vareniste.cz