- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 1 plná hrst naklíčených fazolí mungo
- 100 g Majolky®
- 75 g kysané smetany
- 1/2 cibule (nasekaná nadrobno)
- 2 vajíčka vařená natvrdo
- 2 malé lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř podle chuti
- 100 g mortadely nebo šunky
- šunkového salámu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka nasekáme na větší kousky, pokud použijeme uzeninu, pokrájíme ji na nudličky.
-
Všechny ostatní suroviny promícháme ve větší misce, osolíme, opepříme a vychladíme. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Pokud chcete, můžete fazolky 10 minut povařit, budou měkčí. Ale nevařte je déle, přišli byste o cenné živiny.
Majolku® můžete úplně nahradit zakysanou smetanou.
Pokud máte rádi sýry, nastrouhejte si do salátu svůj oblíbený.
Podle libosti přidejte jakoukoli zeleninu – rajčata, papriky, kukuřici, ředkvičky…
Kuchařka: danielle72