- reklama -
Suroviny
- 1 salátová okurka
- 3-4 rajčata
- 1 mozzarella
- bazalka
- 70-100 g uzeného salátového lososa
- Zálivka:
- 2 lžíce oleje (dala jsem olivový)
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce bavorské hořčice
- lžička medu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme zálivku. Smícháme všechny suroviny do hladké omáčky. Lososa nakrájíme na drobno a polovinu přidáme do zálivky. Necháme chvíli uležet.
-
Mezitím nakrájíme rajčata, okurku a sýr na tenké plátky. Uložíme na talíř. Měla jsem i rukolu, ale je schovaná pod sýrem, tak ji ani nepíši, ale byla k tomu dobrá.
-
Přelijeme zálivkou a ozdobíme zbylým lososem a lístky bazalky. Podáváme s pečivem nebo jen tak, jako lehký letní oběd nebo večeři.
Poznámka od kuchařky
Množství zeleniny je orientační, je možno přidat jinou oblíbenou zeleninu.
Kuchařka: mika59