
- reklama -
Suroviny
1 porce
- okurka
- paprika červená
- několik rajčat
- cibule
- česnek
- olivový olej
- sůl
- smetana 33%
- 1 plátek kuřecích prsou
- 150 g těstovin – vrtulky
- eidam
Postup přípravy receptu
-
Ze zeleniny uděláme salát jako na šopák, ale bez octu, jen sůl, trošku moučkového cukru a vinný ocet balsamico. Salát je hotov.
-
Uvaříte těstoviny, nerozvařit, musí být al dente-tužší, ale záleží na vás.
-
Smícháte salát a těstoviny 1:1.
-
Postup na maso: kuřecí nakrájíte na kostičky, vložíte na olivový olej a opečete dozlatava, přidáte sůl, nakrájený česnek-3 stroužky, lehce povaříme, ale pozor na česnek, nespálit, jinak zhořkne. Přidáme smetanu a mícháme. Když smetana začne houstnout, přidáte nastrouhaný eidam a přiklopíte, než se sýr rozteče. Dále vložíte na salát s těstovinou a hotovo.
Poznámka od kuchařky
Tento salát je moje dílo. A je to lahoda, hlavně v létě.
Kuchař: xmen6









