- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 hruška
- 1 granátové jablko
- hrst různých salátových listů
- 100 g sýru na gril (kozí nebo jiný)
- limeta nebo citron
- Zálivka:
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci balzamikového octu
- špetka soli, nemusí být
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Opláchneme salátové listy a necháme okapat nebo odstředíme. Omytou, osušenou hrušku nastrouháme škrabkou na julienne nudličky, pokapeme limetkovou šťávou. Granátové jablko rozpůlíme a vyklepeme do misky zrníčka.
-
Sýr dáme na gril nebo opečeme na suché pánvi, můžeme použít i měkký sýr a jen nadrobit na salát. Promícháme zálivku.
-
Salátové listy rozdělíme na porce na talířky, přidáme hrušku i zrníčka jablka a pokapeme zálivkou, nahoru poklademe sýr.
Ihned podáváme ke svačině, večeři nebo pohoštění pro přátele .
Kuchařka: Marie Svarcova