Salát s hovězím masem

26
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 velká hlíza batátu (sladká brambora)
1 salát druh Lollo biondo
500 g hovězí steak (plátek asi 35 mm vysoký)
2 malé chilli papričky
4 jarní cibulky
1 malá plechovka fazolových lusků
sůl
Dresing:
40 ml rybí omáčky
70 ml limetkové šťávy
2 stroužky česneku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
2 lžice hrubě nasekané máty
2 lžice hrubě nasekaných lístků koriandru
40 ml hnědého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Čersté rozčtrcené batáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme a dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté nakrajíme na proužky nebo na kostky.

  3. Chilli papričky nakrájíme na plátky a cibulky na větší kusy. Fatolky vyjmeme z plechovky a necháme okapat.

  4. Maso opečeme asi 4 minuty na každé straně, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky.

  5. Dresink si připravíme z rybí omáčky, limetkové šťávy, cukru, česneku a citronové kůry. Zamícháme aby se rozpustil cukr a přidáme mátu a koriandr. Dobře promícháme a vložíme na 15 minut do ledničky.

  6. Na talíř položíme nejprve salátový základ, na něj klademe pokrájenou zeleninu, maso, batáty. Nakonec zalijeme připraveným dresinkem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept z Thajska je u nás velice oblíbený bohužel náklady se pohybují kolem 250kč