
Suroviny
- Hovězí maso – tepelně upravené a studené
- 2-3 cibule
- 1 lžička cukru krupice
- zelený salát (ledový, hlávkový, čínské zelí,…)
- olej na fritování
- červená řepa
- Zálivka 1:
- zakysaná smetana
- strouhaný křen hodně
- hrubozrnná hořčice (dijonská hořčice)
- Zálivka 2:
- lžíce oleje
- 1,5 lžíce octa balsamiko
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, až změkne a lehce zhnědne, ke konci posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme na okurkovém struhadle, osušíme v ubrousku a ve vyšší vrstvě tuku fritujeme, dokud nezkrabatí a není křupavá. Tuk odsajeme na ubrousku.
-
Na jiné pánvičce nebo v kastrůlku spolu prohřejeme olej a ocet téměř k varu, necháme zchladnout.
-
Kysanou smetanu rozšleháme s hořčicí a křenem. Na talíře naaranžujeme salát, na to tenké plátečky masa, pečenou cibuli, pokapeme olejem s octem, dáme smetanovou zálivku a navrch položíme řepné chipsy. Můžeme lehce osolit.
Poznámka od kuchařky
Chipsy z fritované řepy jsou výbornou pochoutkou i jen tak, lehce osolené 😛
Inspirace: některý ze starších Apetitů, upraveno.









