
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2-3 hrsti salátových listů – mix
- 150 g mladého zeleného chřestu
- 2 vařená vejce
- cca 60 g ředkviček
- olej
- sůl
- pepř mletý
- 4 lžíce zakysané smetany nebo Majolky®
- 2 lžičky hořčice plnotučné
- lák z okurek dle potřeby
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy, smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce spařený, již vychladlý chřest, plátky vychlazených ředkviček, osolíme, opepříme a společně promícháme.
-
Nandáme na velký talíř, tác nebo do mísy, poklademe pokrájenými vejci a pocákáme dipem, umíchaným ze zakysané smetany s hořčicí, který dle potřeby naředíme lákem z okurek.
-
Podáváme jako lehkou večeři nebo svačinu.
Kuchař: recepty73









