Salát plný zeleniny

63
- reklama -

Suroviny

500 g barevných těstovin
1 červená cibule
1 žlutá cibule
1 žlutá paprika
2 rajčata
4 listy pekingského zelí
malá plechovka kukuřice
malá plechovka baby karotky
malá plechovka hrášku
180 g tuňáka ve vlastní šťávě
Zálivka:
2×180 g zakysané smetany (měla jsem do salátů)
4 lžíce majonézy light
4 lžíce hořčice
šťáva ze dvou citronů
Na dochucení:
sůl
pepř
nasekaná petrželka
nasekaná čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Dle návodu dáme vařit těstoviny. Když jsou uvařené, scedíme je a dáme do mísy. Papriku se zelím a rajčaty nakrájíme na proužky, obě cibule taky na proužky, přidáme všechny konzervy se zeleninou, tuňáka a promícháme.

  2. Do mísy dále přidáme zálivku smíchanou ze zakysané smetany, majonézy, hořčice, šťávy z obou citronů a promícháme.

  3. Nakonec dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Ještě vše celé promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Salát je moc dobrý. Ideální lehký oběd nebo i na letní období se hodí. Jako bylinku jsem zvolila bazalku, protože salátu dodá vůni.

P.S. toto množství těstovin je pro víc lidí, když už dělám salát tak ho dělám na víc dní (2-3 dny), ale jelikož máme rádi saláty, tak se u nás sní daleko dřív.