Salát plný léta

47
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1-2 lžíce cukru
2 jablka
50 g lískových oříšků
4 ks broskve
1 balíček vanilkový cukr 
1/2 kelímku hustá zakysaná smetany 
2 lžičky kakaa 
4 kiwi 
200 g jahod 
1/4 melounu
rum
citronová šťáva
jablečný mošt
lístky máty na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V troubě opražíme celé lískové oříšky a pak je v utěrce zbavíme slupek. Nahrubo je posekáme nebo paličkou na maso roztlučeme. Můžeme použít i opražené mandlové lupínky.


    Zobrazit celý recept

  2. Broskve a kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, jahody na čtvrtky, z melounu vykrajujeme kuličky, jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ovoce zakápneme citronem, rumem, osladíme a lehce v míse promícháme s částí oříšků. Můžeme přimíchat i jablečný mošt, nebo pomerančový džus.

  3. Salát necháme vychladit.

  4. Salát plný léta porcujeme do misek a přidáme lžíci kysané smetany rozmíchané s vanilkovým cukrem a kakaem. Posypeme oříšky a ozdobíme lístkem máty.

Poznámka od kuchařky

Ovoce můžeme použít i jiné, podle chuti a možností.