- reklama -
Suroviny
- listy salátu, omyté a osušené
- 1 malá konzerva tuňáka
- 2 vejce natvrdo, nakrájená na čtvrtiny
- 2-3 rajčata nebo 4-5 cherry rajčátek
- černé olivy
- 250 g zelených fazolí povařených ve slané vodě a zchlazených – místo vařených fazolek zkuste čerstvě vyloupaný zelený hrášek nebo čerstvé lusky cukrového hrášku 🙂
- 5-6 filetů ančoviček
- Zálivka:
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce francouzské hořčice
- sůl – citlivě, pepř
- 6 lžic olivového oleje
- možno trošku nasekaného estragonu
Postup přípravy receptu
-
Snadný – ingredience navrstvěte na mísu. Na zálivku prošlehejte vzájemně všechny ingredience, nalijte na salát a podávejte.
Poznámka od kuchařky
Salát pocházející od města Nice má mnoho variací. Původní salát byl velmi prostý (nějaká zelená zelenina, rajčata, tuňák, vejce, olivy a ančovičky) a rozhodně neobsahoval škroboviny – brambory ani rýži ani kukuřici ani pečivo.
Kuchařka: zizala