Salát Niçoise 2

53
- reklama -

Suroviny

listy salátu, omyté a osušené
1 malá konzerva tuňáka
2 vejce natvrdo, nakrájená na čtvrtiny
2-3 rajčata nebo 4-5 cherry rajčátek
černé olivy
250 g zelených fazolí povařených ve slané vodě a zchlazených – místo vařených fazolek zkuste čerstvě vyloupaný zelený hrášek nebo čerstvé lusky cukrového hrášku 🙂
5-6 filetů ančoviček
Zálivka:
2 lžíce vinného octa
1 lžíce francouzské hořčice
sůl – citlivě, pepř
6 lžic olivového oleje
možno trošku nasekaného estragonu

Postup přípravy receptu

  1. Snadný – ingredience navrstvěte na mísu. Na zálivku prošlehejte vzájemně všechny ingredience, nalijte na salát a podávejte.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Salát pocházející od města Nice má mnoho variací. Původní salát byl velmi prostý (nějaká zelená zelenina, rajčata, tuňák, vejce, olivy a ančovičky) a rozhodně neobsahoval škroboviny – brambory ani rýži ani kukuřici ani pečivo.