
- reklama -
Suroviny
- 1 salátová okurka
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- hrst zelených oliv
- řecký jogurt
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Salátovou okurku oškrábeme a podélně rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme stranou. Okurku nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy.
-
K plátkům okurky přidáme rajčata na půlměsíčky, cibuli na jemné plátky a nakrájené olivy.
-
Lehce osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z citrónu, olivovým olejem a promícháme.
-
Do řeckého jogurtu dáme vydlabaný vnitřek, opepříme a promícháme.
-
Salát podáváme s řeckým jogurtem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: veronicaskitchencz