
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 2 libanonské chleby
- 250 g cherry rajčat
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 8 ředkviček
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce nasekané máty
- Zálivka:
- 1/4 hrnku olivového oleje
- citronová šťáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na zálivku dáme do šroubovací skleničky, dobře protřepáme a necháme stranou.
-
Olej rozehřejeme a osmažíme na něm libanonský chleba, nakrájený na čtvrtky do křupava 2 minuty.
-
Rajčata překrojíme na půlku, oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, očištěnou a vydlabanou papriku nakrájet na čtverečky, ředkvičky na plátky a cibulku na proužky. Všechno v míse promícháme i s nasekanou petrželkou a mátou.
-
Zakapeme protřepanou zálivkou ve skleničce a navrch ozdobíme osmaženým chlebem, který nalámeme na kousky.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z časopisu Chef Gurmán.
Salát je výborný při dietách a je vás tu dost, co držíte diety, tak ho dávám víceméně pro vás. Je to mísa zdraví!
Fotku dodám, až ho udělám.
Kuchařka: Bibinka