
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hlávkového zelí
- 100 g mrkve
- cibule
- 2 lžíce 12% zakysané smetany
- 2 lžíce nízkotučného jogurtu
- 0,5 lžičky kmínu
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
-
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme.
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny. -
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax