Salámovo-sýrové karbanátky

1298
- reklama -

Suroviny
pro 3-6 osoby – cca 30 ks

300 g tvrdého sýra (cihla, gouda apod.)
300 g točeného salámu (gothaj nebo párky)
3-4 vejce
strouhanka
petrželka (nebo cibule)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo – tak, aby suroviny byly cca 1:1 (množství dle počtu strávníků). Přidáme 3-4 celá vejce – opět dle množství směsi a nadrobno nakrájenou petrželku (cibuli). Směs promícháme a trošku zaprášíme strouhankou.

  2. Nakonec v ruce děláme karbanátky, které pak celé obalíme ve strouhance. Karbanátky se už nemusí nikterak dochucovat – nepřidávám sůl, ani pepř.

  3. Smažíme je klasicky na pánvi na oleji. Jako příloha se hodí nejvíce bramborová kaše, nebo brambory.