
Suroviny
4 porce
- 4 kolečka šunkového salámu
- 4 kolečka plátkového sýra
- 2 uvařená vejce
- Na směs:
- 2 tavené sýry
- 2 plátky pikantního salámu
- 4-5 lžic šlehačky
- čerstvá pažitka
- petrželka
- pórek
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve na pánvi lehce potřené olejem osmažíme nebo spíše jen ohřejeme kolečka salámu a potom udržujeme v teple.
-
Na stejné pánvi mírně opražíme na jemno pokrájený salám nebo slaninu, přidáme trojúhelníčky sýra a šlehačku a na mírném plameni mícháme, dokud se tavený sýr nerozpustí – směs pěkně zhoustne.
-
Na závěr opepříme a zamícháme něco čerstvého zeleného. Na kolečko salámu dáme vrstvu směsi, poklademe půlkou vejce a nahoru kolečko plátkového sýra.
-
Chviličku zapečeme buď v troubě, nebo stačí na plotně po pokličkou, dokud se sýr nezatáhne. Příloha: bramboráčky, opékané brambory, bramborová kaše.
Poznámka od kuchařky
Sobotní salámové tajemství – původně měl být salám smažený, ale chtěla jsem to nějak oživit.
Vzpomněla jsem si na ověřenou nádivku, kterou dávám do lososa http://www.toprecepty.cz/recept/12966-losos-s-pika…, začal se rodit nápad a výsledek dávám k vyzkoušení..