Salámové tajemství

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kolečka šunkového salámu
4 kolečka plátkového sýra
2 uvařená vejce
Na směs:
2 tavené sýry
2 plátky pikantního salámu
4-5 lžic šlehačky
čerstvá pažitka
petrželka
pórek
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve na pánvi lehce potřené olejem osmažíme nebo spíše jen ohřejeme kolečka salámu a potom udržujeme v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Na stejné pánvi mírně opražíme na jemno pokrájený salám nebo slaninu, přidáme trojúhelníčky sýra a šlehačku a na mírném plameni mícháme, dokud se tavený sýr nerozpustí – směs pěkně zhoustne.

  3. Na závěr opepříme a zamícháme něco čerstvého zeleného. Na kolečko salámu dáme vrstvu směsi, poklademe půlkou vejce a nahoru kolečko plátkového sýra.

  4. Chviličku zapečeme buď v troubě, nebo stačí na plotně po pokličkou, dokud se sýr nezatáhne. Příloha: bramboráčky, opékané brambory, bramborová kaše.

Poznámka od kuchařky

Sobotní salámové tajemství – původně měl být salám smažený, ale chtěla jsem to nějak oživit.

Vzpomněla jsem si na ověřenou nádivku, kterou dávám do lososa http://www.toprecepty.cz/recept/12966-losos-s-pika…, začal se rodit nápad a výsledek dávám k vyzkoušení..