
- reklama -
Suroviny
- 1x malý salám Vysočina Poličan
- 1x špekáček
- 2x slabší klobáska
- balíček malých miniklobásek
- mrkev
- 2 ks hřebíčku
- špejle nebo párátka, mašlička
Postup přípravy receptu
-
Z jednoho konce klobásky ukrojíme konec na ocásek a druhý konec na uši, který ještě překrojíme.
-
Ze zbylých klobás nakrájíme kousky na nožičky. Malé kousky špejlí zapíchneme vždy do klobásky a připevníme na salám.
-
Špekáček si asi do poloviny nařízneme.
-
Z mrkve si ukrojíme 2 kolečka a pomocí 2 hřebíčků připevníme na špekáček jako očička.
-
Špekáček připíchneme na salám jako klobásky pomocí dvou špejlí.
-
Malé mini klobásky si svážeme nití, pokud nejsou spojené a nazdobíme do nářezu ve špekáčku (do tlamičky) jako věnec buřtů.
-
Štěně dozdobíme mašličkou.
Kuchařka: janusa