
Suroviny
2 porce
- 500 g točeňáku
- 3 velké žampiony (nebo jiné houby)
- 1 větší cibule
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička koření Čína
- 1 čajová lžička octa
- sojová omáčka
- Worcester
- kečup
- chilli koření (nebo chilli omáčka)
- pepř
- sůl
- trocha drceného kmínu
- sádlo nebo tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi na sádle.
-
Mezitím si oloupeme kabanos a pokrájíme jej na půlkolečka nebo kolečka. Houby zpracujeme rovněž podle fantazie, já je obvykle krájím napůl a pak na plátky.
-
Pokrájený salám i houby přidáme k cibuli a společně smažíme. Pak přidáme koření (je dobré si směs koření připravit někam předem, třeba do hrníčku). Zakápneme sojovkou, Worcestrem, lžičkou octa a podlijeme trochou vody a přimícháme ještě kečup a chilli. Necháme chvilku podusit za občasného promíchání. Pak necháme trochu vysmahnout vodu, ochutnáme a po případě dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s chlebem
P. S. Tohle je takový jednoduchý recept, vařila to vždycky moje máma, když potřebovala vymyslet dobrou, rychlou, a hlavně levnou večeři. Možná už podobný nebo stejný recept někde visí, ale dávám ho sem, kdyby náhodou ne 🙂 Tak doufám, že Vám bude chutnat.