Šalamounovy řezy s Margotkou

118
- reklama -

Suroviny

350 g cukru
250 g másla (Hera)
4 PL kakaa
150 ml vody
rum
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
špetka soli
(jablka, hrušky, ořechy, sušené nebo kandované plody)
2 ks tyčinek Margot

Postup přípravy receptu

  1. V horké vodě rozpustíme cukr, máslo, kakao. Odebereme neplný hrnek této směsi, přidáme do ní rumu dle chuti a dáme bokem.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve zbytku směsi rozmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva (můžeme přidat ovoce) a toto těsto upečeme (175°C, asi 30 minut) v hlubším, tukem vymazaném a moukou vysypaném, plechu.

  3. Na ještě horký plát naneseme (PL, štětec nebo nalít) rumovou směs a posypeme nahrubo strouhanou Margotkou. Po vychladnutí krájíme na řezy.

Poznámka od kuchařky

Jablka, ořechy, sušené nebo kandované plody lze vynechat, RUM nikoliv 🙂 🙂

Margotka se lépe strouhá vychlazená (mrazák).

Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/salamounovy-rezy-s-…

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…