Šalamounova buchta

85
- reklama -

Suroviny

1 hrnek vody
1,5 hrnku cukru krupice
1 hera
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
4 vejce
rum
kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!).


    Zobrazit celý recept

  2. Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme stranou.

  3. Do zbylé hmoty přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C.

  4. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a posypeme kokosem. Poleva je řídká a dobře se vpije do moučníku.

  5. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.