
- reklama -
Suroviny
- Na 2 porce:
- 150 g rýže arborio
- 300-500 ml zeleninového vývaru
- 1 šalotka
- 1 šálek bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř
- špetka šafránu
- sýr grana padano (nebo parmezán)
- bazalka na ozdobu (nemusí být)
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Do pánve jsem si nalila olivový olej a osmažila na něm nadrobno nakrájenou šalotku.
Po chvíli smažení jsem k ní přidala rýži a krátce osmažila.
Jako první jsem rýži zalila vínem a za stálého míchání ho nechala vyvařit. -
Potom jsem rýži zalila trochou HORKÉHO vývaru, osolila, opepřila a ochutila šafránem. Za stálého míchání a postupného přilévání vývaru jsem rizoto vařila 15-20 minut, dokud nebylo al dente.
-
Po uvaření jsem rizoto odstavila a vmíchala do něj máslo a najemno nastrouhaný sýr. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
Nakonec jsem ho na talíři ozdobila bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: dejsineco.cz