Suroviny
4 porce
- 4OO g rýže na rizoto
- 1 cibule
- 400 g listového špenátu
- 250 g malých žampiónů
- 1 balení šafránových blizen
- 2 stroužky česneku
- silný horký vývar
- máslo
- olivový olej
- pepř
- sůl
- strouhaný parmazán
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vařící vývar, který budeme mít po celou dobu přípravy pokrmu po ruce, a vylouhujeme v něm šafrán.
-
Žampióny překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a přidáme je k vývaru, aby změkly a nasály jeho chuť.
-
V kastrole rozehřejeme máslo s olejem a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Poté přisypeme rýži a necháme ji celou obalit tukem.
-
Promícháváme a jakmile zrnka rýže jakoby zprůsvitní, přilijeme první sběračku horkého vývaru. Po odpaření tekutiny přilejeme další sběračku a tímto způsobem pokračujeme asi 20 minut, tedy do doby, kdy rýže změkne. Průběžně, ale intenzívně mícháme.
-
K měkké rýži přidáme prolisovaný česnek, špenátové listy a procezené žampióny, trochu másla, dosolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme již mimo plotýnku dojít. Při podávání sypeme parmazánem.