Šafránové rizoto se špenátem a žampióny

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

4OO g rýže na rizoto
1 cibule
400 g listového špenátu
250 g malých žampiónů
1 balení šafránových blizen
2 stroužky česneku
silný horký vývar
máslo
olivový olej
pepř
sůl
strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vařící vývar, který budeme mít po celou dobu přípravy pokrmu po ruce, a vylouhujeme v něm šafrán.


    Zobrazit celý recept

  2. Žampióny překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a přidáme je k vývaru, aby změkly a nasály jeho chuť.

  3. V kastrole rozehřejeme máslo s olejem a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.

  4. Poté přisypeme rýži a necháme ji celou obalit tukem.

  5. Promícháváme a jakmile zrnka rýže jakoby zprůsvitní, přilijeme první sběračku horkého vývaru. Po odpaření tekutiny přilejeme další sběračku a tímto způsobem pokračujeme asi 20 minut, tedy do doby, kdy rýže změkne. Průběžně, ale intenzívně mícháme.

  6. K měkké rýži přidáme prolisovaný česnek, špenátové listy a procezené žampióny, trochu másla, dosolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme již mimo plotýnku dojít. Při podávání sypeme parmazánem.