
- reklama -
Suroviny
30 porcí
- Těsto:
- 170 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 50 g kakaa
- 150 g změklého sádla
- Náplň:
- 250 g rybízové marmelády ( může být, kdo co má rád )
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme krásné hladké těsto. Děláme kuličky asi tak o průměru 2-2,5 cm , které klademe na plech s pečícím papírem s dostatečnými mezerami. Pak uděláme uprostřed kuličky ďolíčky koncem vařečky.
-
Dáme péci do vyhřáté trouby na 165°C, asi tak na 15 minut. Necháme vychladnout a pak ďolíčky naplníme marmeládou. Necháme asi tak 7-10 dní odležet.
Poznámka od kuchařky
Počet porcí jsem dal 30, protože nevím, kolik kdo sní. ☺
Foto mobilem.
Pod marmeládu jsem dal sušené brusinky , moc chutné mi to připadá. Dopsáno 11.12.2016
Kuchař: Jaroslav Hulka









